ПРОДУКТИ:
250 Г ПИЛЕШКО ФИЛЕ
1 ЧАША КОРНФЛЕЙКС - 70 Г
120 Г БРАШНО
1 Ч. Л. БОСИЛЕК
1/2 Ч. Л. РИГАН
1/2 Ч. Л. ЧЕРВЕН ПИПЕР
1/4 Ч. Л. СУШЕН ЧЕСЪН
2 ЯЙЦА
4 С. Л. КИСЕЛО МЛЯКО
1 Ч. Л. СОЛ
ЗА СОСА: 2 С. Л. МАЙОНЕЗА 2 С. Л. КИСЕЛО МЛЯКО 1 Ч. Л. СОЕВ СОС 2 ЩИПКИ ЧЕСЪН НА ПРАХ
РЕЦЕПТА:
ПИЛЕШКОТО СЕ НАРЯЗВА НА ИВИЦИ И ПОСОЛЯВА. ЧЕТИРИ СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ КИСЕЛО МЛЯКО СЕ РАЗБИВАТ С 1 ЛЪЖИЦА ВОДА. КЪМ ТЕЗИ ПРОДУКТИ СЕ ДОБАВЯ ПИЛЕШКОТО И СЕ ОСТАВЯ ДА ПРЕСТОИ ЗА 10 МИНУТИ. МЕЛИ СЕ НА ДРЕБНО КОРНФЛЕЙКС. В ТАВИЧКА СЕ СМЕСВА БРАШНО, БОСИЛЕК, РИГАН, ЧЕРВЕН ПИПЕР, ЧЕСЪН НА ПРАХ И ЕДНА ЧАЕНА ЛЪЖИЦА СОЛ. МАРИНОВАНОТО ПИЛЕШКО СЕ ИЗВАЖДА И ОВАЛВА В БРАШНОТО С ПОДПРАВКИ. РАЗБИВАТ СЕ ЯЙЦА И ПИЛЕШКОТО СЕ ПОТАПЯ В ТЯХ, СЛЕД ТОВА СЕ ПАНИРА С НАТРОШЕНИЯ КОРНФЛЕЙКС. ХУБАВО СЕ ПРИТИСКА ПАНИРОВКАТА В МЕСОТО. ЗАГРЯВАТ СЕ 2 ЧАШИ ОЛИО ИЛИ ФРИТЮРНИК НА 170 ГРАДУСА. ПАНИРАНОТО ПИЛЕШКО СЕ ПЪРЖИ ПО 4-5 МИНУТИ, КАТО СЕ ОБРЪЩА НЯКОЛКО ПЪТИ. ИЗВАЖДА СЕ И СЕ ПОДНАСЯ СЪС СОС. ЗА СОСА СЕ РАЗМЕСВАТ ДОБРЕ МАЙОНЕЗА, КИСЕЛО МЛЯКО, СОЕВ СОС, ЧЕСЪН НА ПРАХ И СОЛ НА ВКУС.