НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 1.5 кг картофи
• 200-300 г сирене
• 1 глава лук
• 3 бр. яйца
• чубрица
• сол
• майорана
• черен пипер
• олио за пържене
• брашно за овалване
• чесън по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелват се картофите и се сваряват в леко подсолена вода с 2-3 скилидки чесън - само за лек аромат. След това се намачкват или се пасират, прибавят се натрошеното сирене, настъргания лук и подправките. Омесва се всичко и се прибавят 1 бр. яйце и 1 бр. жълтък и сместа се омесва добре. Оставя се да престои 1 час. Правят се топки и се овалват в брашно, а после в добре разбития белтък и другото яйце. Пържат се в сгорещено олио или се пекат в намаслена тава в умерена фурна.