НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 1 кг свинско, телешко или говеждо месо от бута, шола или плешката
• 1/2 ч.ч. (100 мл) мазнина
• 4-5 глави (250 г) кромид лук
• 1 бр. (50 г) моркови
• 1/2 глава (30 г) целина
• 1 с.л. (20 г) доматено пюре
• 1 с.л. (10 г) брашно
• 1 ч.л. (5 г) червен пипер
• 1 ч.ч. (200 мл) вино
• 1-2 бр. дафинов лист
• 5-6 зърна черен пипер
• сол
• магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото се почиства от костите и се нарязва на малки парчета, след което се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови. Когато омекнат месото и зеленчукът, се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Ястието се залива с бульона от костите (или гореща вода) и виното, посолява се и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер. След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.