Винен кебап.Винен кебап-традиционна рецепта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

 

• 1 кг свинско, телешко или говеждо месо от бута, шола или плешката

• 1/2 ч.ч. (100 мл) мазнина

• 4-5 глави (250 г) кромид лук

• 1 бр. (50 г) моркови

• 1/2 глава (30 г) целина

• 1 с.л. (20 г) доматено пюре

• 1 с.л. (10 г) брашно

• 1 ч.л. (5 г) червен пипер

• 1 ч.ч. (200 мл) вино

• 1-2 бр. дафинов лист

• 5-6 зърна черен пипер

• сол

• магданоз

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

 

Месото се почиства от костите и се нарязва на малки парчета, след което се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови. Когато омекнат месото и зеленчукът, се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Ястието се залива с бульона от костите (или гореща вода) и виното, посолява се и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер. След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg