НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 500 г свинско месо
• 1.5 кг картофи
• 1 бр. морков
• 1 глава лук
• 1 бр. чушка
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
• олио
• сол
• вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязват се на ситно моркова, лука и чушката. Нарязва се и месото на средно големи кубчета. В по-голям тиган се слага олио и се запържват зеленчуците и месото. Обелват се картофите и се нарязват на едри парчета (само на 4, а ако картофите са по-дребни се оставят цели) и се слагат в тава. Върху тях се добавят зеленчуците и месото. Поръсват се с червен пипер и сол и се заливат с вода докато покрие картофите. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 С докато не изври водата. Преди сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз.