Необходими продукти:
- 1 кг Свински врат
- 300 гр Моцарела
- 80 гр Сушени домати
- 50 мл Вино
- Сладък картоф за гарнитура
- Клонче риган
- Пушен лют червен пипер
- 60 гр Песто дженовезе
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне или как се готви ястието:
- Нарежете месото на ветрило, овкусете го със сол и черен пипер. Намажете процепите с песто, наредете сушените домати и моцарелата.
- Нарежете сладък картоф и го овкусете със сол, черен пипер и пушен лют червен пипер.
- Преместете месото в тавичка около него наредете картофите залейте с малко мазнина от сушените домати малко водичка и виното.
- Запечете на 180 гр за 1ч и 30 мин с фолио.
- 5мин. преди да извадите месото махнете фолиото да хване приятен златист загар.
Рецепта предоставена от Христина Петрова.