Необходими продукти:
- 150 г лешников тахан
- 200 г смлени лешници
- 4 суп.л.какао
- 4 суп.л.разтопено кокосово масло
- 90 г мед
- 45-50 цели лешника
- 150 г черен шоколад
- 50 г натрошени лешници
Приготвяне или как се готви десертът:
- В купа се смесват смлените лешници, таханът, какаото, кокосовото масло и меда.
- Разбърква се добре и от получената смес се оформят топчета, като по средата се слага по един лешник.
- Шоколадът се разтапя. Добавят се натрошените лешници и се разбърква.
- Всеки бонбон се потапя в шоколада и се поставя в тавичка, покрита с хартия за печене.
- Прибират се в хладилника да стегнат.
Рецепта предоставена от Екатерина Желева.