Рецепта за Пастет от леща

Коментари · 381 Прегледа

Рецепта за Пастет от леща. Необходими продукти и начин на приготвяне на Пастет от леща. Рецепта за безмесно предястие с леща.

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. леща предварително сварена в 2 ч.ч. вода и отцедена
  • 1 глава лук, накълцана
  • 4 скилидки чесън, накълцани на дребво
  • 6 ч.л. масло или маргарин (може и гхи)
  • 1 ч.л. черен пипер вода ако е необходимо
  • 1/2 ч.л. оцет

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. На ниска температура и в подходящ тиган сотирайте лука и чесъна в маслото докато омекнат, без да покафеняват. Овкусете със сол и черен пипер.
  2. Прибавете отцедената леща и загрейте докато се сгорещят. Изсипете сместта в купненския робот и смелете докато получите кремообразна смес.
  3. Ако трябва прибавете мъничко вода (ако предпочитате може и готварска сметана).
  4. Прибавете оцета и отново пуснете робота, за да получите хомогенна овкусена смес.
  5. Сервирайте със стайна температура с препечени филийки или солени бисквитки.

*Бележки: Ако ще го приготвяте за вегетарианци, то използвайте маргарин вместо масло.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | КИБЕРСИГУРНОСТ | Социално инженерство и СОЦИАЛНА ИНЖЕНЕРИЯ - iSec.Agency | IThub.social - IT социална мрежа, Програмиране, Дизайн, Киберсигурност & Co.