С поглед към Изтока

Необходими продукти за плънката

пилешко месо 600гр

морков 1бр

лук 1 глава голяма или 2 по-малки

патладжан 1бр 

грах 1 консерва

доматено пюре 2с.л.+ щипка захар

олио, сол, чер пипер, кимион, мащерка

/2 скилидки чесън по желание/

кори за баница 1 пакет

Сос 

50 гр масло

300мл прясно мляко +100мл вода

2с.л брашно

150-200гр настърган кашкавал

 

режем месото на малки кубчета и запържваме в олиото, след което го отстраняваме. В същата мазнина задушаваме зеленцучите /лук, морков, патладжан/. Добавяме граха, доматеното пюре,  подправките и месото. оставяме на тих огън за няколко минути, докато приготвим сосчето.

Запържваме брашното с маслото и внимателно прибавяме прясното мляко. и водата. По желание може да настържем 1-2 скилидки чесън и в соса.

Тавата, в която ще печем кебапа я намазваме обилно с мазнина.

Вземаме 1 купичка и я покриваме с 2 кори, слагаме от плънката и зазиваме краищата, така  че да се получи малка топка и обръщаме в тавата.

След като приключим с всички кори и плънка,  всяка топка заливаме със сос и поръсваме с настърган кашкавал. Печем на 200 гр до зратиста коричка.

Сервираме  със салата от домати или друг вид свежа салата по избор.

 

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg