Необходими продукти за плънката
пилешко месо 600гр
морков 1бр
лук 1 глава голяма или 2 по-малки
патладжан 1бр
грах 1 консерва
доматено пюре 2с.л.+ щипка захар
олио, сол, чер пипер, кимион, мащерка
/2 скилидки чесън по желание/
кори за баница 1 пакет
Сос
50 гр масло
300мл прясно мляко +100мл вода
2с.л брашно
150-200гр настърган кашкавал
режем месото на малки кубчета и запържваме в олиото, след което го отстраняваме. В същата мазнина задушаваме зеленцучите /лук, морков, патладжан/. Добавяме граха, доматеното пюре, подправките и месото. оставяме на тих огън за няколко минути, докато приготвим сосчето.
Запържваме брашното с маслото и внимателно прибавяме прясното мляко. и водата. По желание може да настържем 1-2 скилидки чесън и в соса.
Тавата, в която ще печем кебапа я намазваме обилно с мазнина.
Вземаме 1 купичка и я покриваме с 2 кори, слагаме от плънката и зазиваме краищата, така че да се получи малка топка и обръщаме в тавата.
След като приключим с всички кори и плънка, всяка топка заливаме със сос и поръсваме с настърган кашкавал. Печем на 200 гр до зратиста коричка.
Сервираме със салата от домати или друг вид свежа салата по избор.