Необходими продукти
- карфиол - 2 средни глави
- зехтин - 2 с.л.
- къри - 1 с.л. на прах
- масло - 2 с.л.
- лук - 1 глава
- чесън - 3 скилидки, смачкани
- пилешки бульон - 6 ч.ч.
- кокосово мляко - 200 мл
- кимион - 1 1/2 ч.л.
- сол - на вкус
- крутони
Начин на приготвяне
Разчупваме карфиола на розички. Поръсваме със зехтина, 1 ч.л. сол и кърито. Разбъркваме добре и разпределяме в тава, застлана с хартия за печене. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 40 минути. В тенджера разтапяме маслото и запържваме нарязания лук за около 5 минути. Добавяме чесъна, малко сол, а след това карфиола и пилешкия бульон. След като заври, добавяме кокосовото мляко и кимиона и разбъркваме добре супата с карфиол. Пасираме и сервираме с крутони
Източник: Gotvach