Необходими продукти
- тиквички - 500 г
- моркови - 1 бр.
- прясно мляко - 1 ч. ч.
- масло - 30 гр.
- сол
- черен пипер
- хляб
- чесън - пресен
- бульон - 1 кубче или някаква друга подправка
Начин на приготвяне
Тиквичките се обелват и нарязват на кубчета. Слагат се в тенджера заедно с моркова, подсолена вода и подправката и се варят докато омекнат. Като се сварят се свалят от котлона и се оцеждат, пасират се добре и се разреждат с водата в която са вряли и млякото, добавя се черен пипер и масло и по желание чесън и се оставя настрани. В тиган се запържват нарязания на кубчета стар хляб и малко от чесъна и подправката. Тези крутони се добавят преди да се сервира супата.
Източник: Gotvach