Необходими продукти
- тиквички - 3 бр.
- картофи - 3 бр.
- моркови - 1 бр.
- лук - 1 глава
- пармезан - 100 г
- масло - 50 г
- прясно мляко - 50 мл
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
Тиквичките, картофите и морковът се нарязват и се слагат за варене. Малко преди да са готови добавяме и ситно нарязания лук. След сваряването на зеленчуците, те се пасират. Прибавяме маслото докато пасираните зеленчуци са още топли. Прибавя се и прясното мляко. Можем по желание да се разреди с още малко бульон. В супата настъргваме пармезана. Супата от тиквички овкусяваме със сол и черен пипер. Може да се декорира с пресен лук, няколко пържени тиквички и крутони.
Източник: Gotvach