Необходими продукти
- тиквички - 2 бр.
- средно големи яйца - 2 бр.
- пармезан - 2/3 ч.ч.
- настърган хляб - 6 - 7 филии пресен бял
- брашно - за овалване
- сол
- черен пипер
- мазнина - за пържене
Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват добре и се нарязват на много тънки кръгчета. Поръсват се със сол и се оставят да престоят около 20 мин., за да се отцеди водата, след което се подсушават добре с помощта на кухненска хартия. Овалват се в брашно. С помощта на кухненски робот или блендер хлябът се смила на трохи. Смесва се с пармезана и се добавя щипка черен пипер. Яйцата се разбиват добре. Набрашнените кръгчета тиквички се потапят в яйцата, овалват се в трохите и се пържат в силно загряло олио. След пърженето се вадят върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервират се с чеснов сос.
Източник: Gotvach