Необходими продукти
- лук - 2 - 3 глави
- олио - около 100 мл или повече
- захар - 1 - 2 с.л. (по предпочитание)
- сол - на вкус
- балсамов оцет
Начин на приготвяне
Нарежете лука на тънки филийки, и го разделете на отделни полумесеци. Загрейте мазнината в тиган и сипете лука да се запържи, докато хване загар. Добавете захарта и разбъркайте. Щом започне да се карамелизира добавете балсамовия оцет, малко топла вода (2-3 с.л.) и оставете и тя да се изпари. По този начин се добавя вода още 2 пъти, като накрая се запържва до пълното изпаряване на течността. Оставете лука под капак да се задуши, след като свалите от котлона. Накрая поръсете със сол на вкус.
Източник: Gotvach