Необходими продукти
- брашно - 400 г грахам
- мая - 10 г
- зехтин - 6 с.л.
- сол - 1 с.л.
- захар - 1 с.л
- вода - хладка
- лук - 1 глава
Начин на приготвяне
Смесете брашното в купа. Добавете 3 с.л. зехтин, солта, захарта и маята. Налейте хладка вода и замесете меко тесто. Покрийте тестото с кърпа и оставете да втаса. Обелете лука и го запържете в останалия зехтин до кафеникав загар. Разделете тестото на 7-8 топки и го разтеглете на фитили. Оформете багетите и ги наредете в тава с незалепващо дъно. Направете напречни прорези по повърхността на багетите. Оставете ги да втасат отново, след което ги изпечете в загрята фурна до 200 градуса. 5-6 минути преди готовност разпределете карамелизирания лук, след което допечете.
Източник: Gotvach