Необходими продукти:
- колбас /шунка, шпек, пушен врат, нарязани на тънко/
- кашкавал /настърган/
- сирене /натрошено, объркано с малко черен пипер/
- маслини /без костилка, нарязани на колелца/
- сметана /заквасена/
За палачинките:
- 3 яйца
- 500мл прясно мляко
- щипка сол
- 1к.л. захар
- брашно
Приготвяне или как се готви ястието:
- Приготвяме палачинките и започваме да нареждаме тортата.
- Взимаме голямо плато и поставяме първата палачинка, намазваме я със сметана и нареждаме нарязана да тънко шунка.
- Слагаме следващата палачинка и пак сметана и т.н., в реда в който желаем.
- Накрая завършваме със сметана и обилно поръсваме с настърган кашкавал.
- Украсяваме с маслинки или каквото ни е останало.