Необходими продукти:
- 3 яйца
- 125 гр. захар
- 125 гр. брашно
- 100 гр. шоколад (млечен/черен)
- 125 мл. сладкарска сметана
- 5 гр. бакпулвер
За крема:
- 125мл. сладкарска сметана
- 200гр. крема сирене
- 3с.л. мед
- пудра захар на вкус
Приготвяне или как се готви десертът:
- Разбиваме яйцата заедно със захарта.
- Затопляме сметаната и заливаме парченцата шоколад с нея, разбъркваме и изчакваме да се охлади. След като се охлади я добавяме към яйцата и отново разбъркваме.
- Добавяме брашното и бакпулвера и разбъркваме с тел или шпатула. Изсипваме сместа в правоъгълна тавичка покрита с хартия за печене.
- Печем в предварително загрята на 180° фурна без вентилатор за 10-15 мин.
- След като се изпече го оставяме да изстине, а през това време приготвяме крема: Разбиваме сметаната на сняг, добавяме крема сиренето, меда и захарта, като след всяка съставка разбъркваме.
- Разрязваме блата на 2 части и едната покриваме с крема, а другата слагаме отгоре.
- Оставяме да се охлади в хладилник за поне 2 часа и след това го режем на каквито парченца пожелаем.
- При сервиране поръсваме с какао пожелание.
Рецепта предоставена от Моника Момчилова.