За тестото са необходими:
300 g лешници
200 g кокосово олио
140 g фино брашно от лимец
150 g тръстикова захар или Xylit
50 g сироп от агаве
2 яйца
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка канела
За украсата са необходими:
250 g сливи без костилки
35 g лешници
Начин на приготвяне
Слагаме в кухненския робот смлените ядки, заедно със захарта, сиропа от агаве и кокосовото олио и бъркаме, докато се получи твърдо тесто. Изваждаме тестото от робота и го разделяме на две половини. Към едната част добавяме 140 g брашно, размесваме го добре и го поставяме във форма с размер 20 x 30 cm, в която преди това сме сложили хартия за печене.
Към другата половина добавяме канелата, яйцата и бакпулвера и размесваме всичко това заедно. След това поставяме сместа във формата като втори пласт на кейка. Горната част на кейка украсяваме с нарязаните сливи и поръсваме с лешниците. Печем на 180 °C около 40 минути, докато кейкът придобие бронзов цвят.
Източник: GymBeam