Тази питка приготвих за Бъдни вечер у дома.Продукти: 250 мл газирана вода ,захар 2 ч л ,сол 1 ч л ,олио 2 с л ,сода за хляб 1 равна ч л ,1 ч л оцет ,брашно за средно меко тесто 450 г за декорацията - 2 с л брашно,2 с л нишесте ,3 с л вода Приготвяне: В купа се смесва брашно ,захар ,сол.Добавя се газирана вода ,содата която е активирана като се разбърка в оцета и с брашното се замесва средно меко тесто.С намазнени ръце се оформя малка питка с диаметър на тавата 24 см.Смесва се брашно ,нишесте и вода ,разбърква се на малко топче тесто ,което е приятно като пластелин.Разточете тънко ,изрежете един кръст ,звездички ,цветенца или други форми.Разполагат се върху питката и с вилица се набожда тук там.Печем в загрята фурна 180 С около 30-35 минути до хрупкава коричка.Когато се извади за 10 минути се покрива с кърпа ,после може да се сервира на трапезата! Весели празници!
Търсене
ПОПУЛЯРНО
- Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
От Chef Mandja
-
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
От Chef Mandja
Категории
- Рецепти
- Хранителни продукти и напитки
- Кулинарни съвети
- Кулинарни конкурси
- Рецепти за салати
- Рецепти за супи без месо
- Рецепти за супи с месо
- Рецепти за предястия без месо
- Рецепти за предястия с месо
- Рецепти за основни ястия без месо
- Рецепти за основни ястия с месо
- Рецепти за основни ястия с риба
- Рецепти за тестени изделия и печива
- Рецепти за десерти
- Здравословни рецепти
- Рецепти за деца и бебета
- Консервиране на храна
- Рецепти за напитки
- Кулинарни менюта
- Сосове и гарнитури
- Маринати
- Веган рецепти
- Рецепти за супи с риба
- Други