Необходими продукти:
4 средно големи круши
75 g фино брашно от лимец
25 g овесени ядки
40 g кокосово олио
5 – 6 супени лъжици сироп от агаве
1 супена лъжица тръстикова захар
сокът на един лимон
2 чаена лъжичка канела
Начин на приготвяне
Почистваме крушите и ги нарязваме на филийки. Размесваме си с канелата, със сиропа от агаве и с лимоновия сок в по-голяма купа. След това ги поставяме в тава за печене, намазнена с кокосово олио на спрей или постелена с хартия за печене.
Приготвяме маслените трохи, като разбъркваме брашното с овесените ядки, захарта и кокосовото олио. С така приготвената смес посипваме крушите равномерно. Печем на 180°C за около 30 – 40 минути. Сервираме сладкиша, докато е топъл, заедно с топка ванилов сладолед.
Източник: GymBeam