Необходими продукти
- пилешки дробчета - 500 г
- чушки - 2 - 3 печени - зелена и червена
- моркови - 1 брой
- гъби - 5 - 6 печурки
- доматено пюре - 4 с.л.
- червено вино - 50 мл
- лук - 2 глави кромид и/или 1 връзка зелен лук
- червен пипер - 1 ч. л.
- магданоз - за поръсване
- черен пипер
- чубрица - на вкус
- олио - за пържене
Начин на приготвяне
Измийте дробчетата и ги подсушете добре. В дълбок тиган загрейте мазнина и изпържете дробчетата до готовност, след което ги извадете от олиото. В същия тиган сложете да се запържи нарязания на полумесеци лук, след което настъргания на съвсем ситно морков и разполовените гъбки. Поръсете с червен пипер и добавете нарязаните на дребно печени чушки. Залейте с червеното вино. Добавете доматеното пюре, разтворено в 250 мл вода, а след това и пилешките дробчета. Подправете на вкус с черен пипер, малко чубрица и сол. Сервирайте с накълцан пресен магданоз. Дробчетата по селски се съчетават добре с гарнитура от сварени картофи.
Източник: Gotvach