Рецепта за пилешки дробчета по селски

Коментари · 336 Прегледа

Рецепта за пилешки дробчета по селски. Сочно ястие с доматен сос. От тефтера на баба: пилешки дробчета по селски.

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • чушки - 2 - 3 печени - зелена и червена
  • моркови - 1 брой
  • гъби - 5 - 6 печурки
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • червено вино - 50 мл
  • лук - 2 глави кромид и/или 1 връзка зелен лук
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • магданоз - за поръсване
  • черен пипер
  • чубрица - на вкус
  • олио - за пържене

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги подсушете добре. В дълбок тиган загрейте мазнина и изпържете дробчетата до готовност, след което ги извадете от олиото. В същия тиган сложете да се запържи нарязания на полумесеци лук, след което настъргания на съвсем ситно морков и разполовените гъбки. Поръсете с червен пипер и добавете нарязаните на дребно печени чушки. Залейте с червеното вино. Добавете доматеното пюре, разтворено в 250 мл вода, а след това и пилешките дробчета. Подправете на вкус с черен пипер, малко чубрица и сол. Сервирайте с накълцан пресен магданоз. Дробчетата по селски се съчетават добре с гарнитура от сварени картофи.

Източник: Gotvach

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg