Необходими продукти
- пилешки дробчета - 500 г
- олио - 50 мл ук - 2 глави
- гъби - 270 г
- мариновани моркови - 1 бр.
- чушки - 1 бр. зелена чушки - 1 бр. червена
- доматено пюре - 2 с.л.
- червено вино - 1 ч.ч.
- червен пипер - 1 ч.л.
- черен пипер - на вкус
- мащерка - на вкус
- сол - на вкус
- магданоз - за поръсване
Начин на приготвяне
Измийте и подсушете дробчетата, запържете ги в нагрятото олио. Посолете и прибавете нарязаните на ивици лук, чушки, морковите, нарязани на кръгчета, нарязаните гъби, похлупете ястието с капак и оставете да поври на слаб огън, като периодично разбърквате. След като зеленчуците омекнат налейте виното, добавете черния пипер, мащерка на вкус и накрая червеният пипер. Оставете така без капак, ястието да поври докато сосът му изври наполовина, тогава прибавете доматеното пюре и разбъркайте. Оставете на котлона за още 3 минути, свалете ястието и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Източник: Gotvach