Необходими продукти
- пилешки дробчета - 500 г
- яйца - 2 - 3 бр., ако са малки
- брашно - 1 к. ч.
- сол - на вкус
- олио - за пържене
- кисело мляко - 1 с. л.
- черен пипер
Начин на приготвяне
Дробчетата се измиват и почистват добре. В тенджерка се загрява малко вода и се пускат в нея за 3-4 минути докато побелеят. Изваждат се с решетъчна лъжица и се отцеждат, после се срязват на две части. Разбиват се в купа яйцата с малко сол, черен пипер, брашното и киселото мляко да стане гъста каша. Всяко парче пилешки дроб се топи в сместа и се пържи в гореща мазнина. Изваждат се върху хартия да попие мазнината.
Източник: Gotvach