Необходими продукти
- пилешки дробчета - около 500 г
- лук - 2 големи глави каба (може едната да е червена)
- бяло вино - 1 ч.ч.
- чушки - по 1 червена, зелена и жълта
- люти чушки - 2 бр, по желание
- домати - 2 средно големи
- черен пипер
- сол
- магданоз
- олио - за пържене
Начин на приготвяне
Дробчетата се нарязват на половинки и се слагат във загрято олио да се пържат. Лукът се реже на полумесеци и се добавя към дробчетата. Когато леко се запържат, се добавя виното, а върху дробчетата се слагат нарязаните на кръгчета чушки, без да се разбъркват, се захлупват с капак, за да се задушат. През това време доматите се режат на дребни кубчета. Около 2-3 мин. преди да са готови дробчетата, се добавя и доматът и всичко се разбърква. Изваждат се в голяма купа, посоляват се и се поръсват с черен пипер и нарязан магданоз. По желание може и пресен лук.
Източник: Gotvach