Необходими продукти:
- 1 средна тиквичка, обелена и настъргана на едро
- 1/4 ч.ч. накъцан лук
- 1/4 ч.ч. пресен магданоз, накълцан
- 1/4 ч.ч. накълцан див лук
- 100 гр сирене крема
- 2 ч.л. бял винен оцет
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. бял пипер
- 1/4 ч.ч. червена чушка, изпечена и нарязана на едро
Приготвяне или как се готви ястието:
- Поставете оцета, захарта и 1/2 ч.л. сол в затваряща се "зип" торбичка. Затворете торбичката и раздрусайте, за да се смесят съставките.
- Прибавете настърганата тиквичка и накълцания лук.
- Затворете и раздрусайте, за да се смесят продуктите. Отворете, изкарайте всичкия въздух от торбичката и затворете отново.
- Оставете за 1 час в хладилник, за да се отдели излишната вода.
- Изсипете готовата смес върху тензухена кърпа, завържете и изстискайте внимателно всичката излишна течност. Изсипете в кухненския робот. Прибавете магданоза и дивия лук. Кълцайте докато получите гладка смес.
- Прибавете крем сиренето, останалата сол и белия пипер. Отново пуснете робота докато всичко се смеси добре.
- Прибавете и печените чушки и отново включете и кълцайте докато чушките станат на дребни парченца.
- Прехвърлете пастета в купа предварително застлана с прозрачно домакинско фолио.
- Притиснете добре и отгоре покрийте с още фолио.
- Оставете за минимум 4 часа, а най-добре за 1 нощ в хладилника. Сервирайте като извадите от формата и махнете внимателно фолиото.