Зелеви сърми с кълцано месо и праз
Продукти:
700 гр . свинско месо кълцано или кайма
200 гр, кисело зеле +допълнително за завиване на сърмите
150 гр , праз
1 морков
1 с. л. зехтин/олио
3 ч.л. червен пипер
3 ч. л. чубрица
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. кимион
сол на вкус
Нарежете праза и моркова на ситно и ги задушете със мазнината. Щом омекнат добавете подправките. След това прибавете кълцаното месо. Гответе, докато месото промени цвета си.Накрая добавете ситно нарязаното кисело зеле.Напълнете зелеви листа със сместа и завийте сърмичките,Подредете готовите сърми в гювеч , покрийте с 1, 2 зелеви листа отгоре налейте вода или зелев сок около 1 ч. ч. Сложете го в студена фурна и печете на 150 градуса за 2 часа
#сърми
#кълцано месо
Chef Mandja
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?