Зелеви сърми с кълцано месо и праз
Продукти:
700 гр . свинско месо кълцано или кайма
200 гр, кисело зеле +допълнително за завиване на сърмите
150 гр , праз
1 морков
1 с. л. зехтин/олио
3 ч.л. червен пипер
3 ч. л. чубрица
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. кимион
сол на вкус
Нарежете праза и моркова на ситно и ги задушете със мазнината. Щом омекнат добавете подправките. След това прибавете кълцаното месо. Гответе, докато месото промени цвета си.Накрая добавете ситно нарязаното кисело зеле.Напълнете зелеви листа със сместа и завийте сърмичките,Подредете готовите сърми в гювеч , покрийте с 1, 2 зелеви листа отгоре налейте вода или зелев сок около 1 ч. ч. Сложете го в студена фурна и печете на 150 градуса за 2 часа
#сърми
#кълцано месо

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg