Медальони от диво прасе с праз и чушки

0,600 кг контра филе от диво прасе
2 стръка праз
2 червени пиперки
3-4 гъби
1 морков
3 домата
1/2ч.ч. червено вино
даф. лист
черен пипер
червен пипер
чубрица
сол, малко захар за доматите, олио

Моето месо беше изключително крехко и не се нуждаеше от предварителна обработка. Ако имате съмнения, мариновайте го преди това за поне няколко часа.
Нарязах месото на медальони. Поръсих със сол, черен пипер и чубрица. Запържих ги до приятен загар и ги подредих в тавичка. В същата мазнина запържих нарязаните предварително праз, пиперки, гъби и морков. Добавих виното и пасираните домати. Сложих подправките и оставих да покъкри. След това залях пържолките, мушнах две-три люти чушлета, завих с фолио и метнах във фурната за около час и половина. Махнах фолиото и пекох още половин час, докато остана на мазнина.
Получи се доста вкусна вечеря.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg