#Меденки
Продукти:
за 2 големи тави около 40 бр.

2 яйца
1 ч.чаша захар –
ч.ч. е чаша с вместимост 220 мл
1 кафена чаша мед -
к.ч. е чаша с вместимост 100 мл
1 непълна ч.чаша олио
1 с.л..канела, джинджифил
бакпулвер
ванилия
Брашно колкото поеме – около 500-600 г
Начин на приготвяне:
Разбиват се с тел яйцата и захарта, добавя се меда, олиото, и канелата, джинджифила , ванилия и бакплувера
Накрая се прибавя постепенно брашното до получаване на лепкаво тесто, но да може да се оформя с ръце.
Оформят се топчета, които леко се притискат.
Пече се в намазана с мазнина тава. 180 С – за 10 минути като се наблюдават да не изгорят.Ако се препекат ще станат твърди. Слепват се със сладко и масло или се потапят в шоколад

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg