#Меденки
Продукти:
за 2 големи тави около 40 бр.
2 яйца
1 ч.чаша захар –
ч.ч. е чаша с вместимост 220 мл
1 кафена чаша мед -
к.ч. е чаша с вместимост 100 мл
1 непълна ч.чаша олио
1 с.л..канела, джинджифил
бакпулвер
ванилия
Брашно колкото поеме – около 500-600 г
Начин на приготвяне:
Разбиват се с тел яйцата и захарта, добавя се меда, олиото, и канелата, джинджифила , ванилия и бакплувера
Накрая се прибавя постепенно брашното до получаване на лепкаво тесто, но да може да се оформя с ръце.
Оформят се топчета, които леко се притискат.
Пече се в намазана с мазнина тава. 180 С – за 10 минути като се наблюдават да не изгорят.Ако се препекат ще станат твърди. Слепват се със сладко и масло или се потапят в шоколад