ПЪРЛЕНКИ ОТ ДВА ВИДА
БРАШНО
ПРОДУКТИ ЗА 4 БР.
• 1 ч. ч. царевично брашно
• 1 ч. ч. брашно от лимец
• 100 мл. Прясно мляко
• 1 пакетче суха мая
• 1 ч. л. кафява захар
• 1 ч. л. сол
• 2-3 с. л. зехтин
• Вода до средно меко тесто
• Краве масло за намазване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Затоплете прясното мляко и сипете маята в него. Добавете захарта и 1 ч. л. от лимецовото брашно.
Оставете така за 10 минути.
В купа сипете двата вида брашно , солта и размесете. Добавете маята и зехтина и замесете тесто като
добавяте вода колкото е необходимо за средно меко тесто . Покрийте с домакинско фолио и оставете
да втаса за час.
Втасалото тесто разделете на 4 топки. Разточете всяка една на тънка пърленка и печете от двете страни в
горещ незалепващ, намазан с мазнина тиган. Всяка пърленка по желание намажете с краве масло!
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!