Съставете рецепта и я сгответе с продукти, започващи с букви от първото ви име
Например:
П - Пилешко Л - Лют пипер А - Алпаджик М - Масло Е - Ементал Н - Нар
Пилешко с ементалова коричка
Пилешкото разгръщате и направете на малки пържолки.
Овкусявате с подправки и леко запечатвате с масло на тиган.
След като запечатате паржолките ги мятате във фурната, като преди това ги наръсвате обилно отгоре с настърган ементал.
Вадите след получаване на лек загар.
Запържвате арпаджика в масло.
Добавяте малко лют пипер и сока от нар.
Редуцирате с малко масло и сервирате.
Успех
Chef Mandja
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Chef Mandja
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Daniela Karastoykova
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Hristina Petrova - Georgieva
Препечен хляб(брускета) с дип от нахут, слънчогледов тахан , авокадо ,риган и извара.
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Галина Георгиева
А- аспержи
Л- лимон
И- индийско сирене панир
Н- нигела
А- агнешки котлети
Агнешките котлети овкусяваме със сол, чер пипер, нигела и поставяме в тавичка с незалепващо покритие. Поставяме в предварително загрята фурна на 180 гр за 30-35мин.
Аспержите гриловаме, за целта са ни нужни грил тиган, лъжица зехтин и няколко шайби лимон. Загряваме тигана, поръсваме с малко зехтин и обръщаме от време на време.
Лимоновите шайби гриловаме заедно с аспержите и използваме за декорация.
Подреждаме в чиния агнешките
котлети,поръсени с галета запържена в масло, грилованите аспержи, сиренето Панир и лимоновите шайби.
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Десислава Енчева
ата върху доматите ,а отгоре шайби от лука.Отстрани резени авокадо и лимон.
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Десислава Енчева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Десислава Енчева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Антоанета Ранчева
А йсберг
Н ар
Т ученица
О рехи
А ншоа
Н ахут
Е ленски бут
Т елешко месо
А ртишок
Салата от айсберг, тученица и семена нар, за свежест, с дресинг от зехтин, балсамико, няколко филенца аншоа и горчица.
Артишок на фурна – отрязваме дръжките и външните листа на артишока.Сърцевината разполовяваме и нареждаме в тава върху хартия за печене. Осоляваме, поръсваме със зехтин и печем за около 30мин или докато омекне. След това поръсваме отгоре еленскиия бут, нарязан на тънички парченца и орехови ядки. Печем докато бута стане хрупкав. Може да се сервира с чеснов сос.
Телешко с нахут – нарязваме месото на порции. Запържваме го в сгорещено олио, лук, морковче, сол, черен и червен пипер, дом.пюре. Наливаме водичка и оставяме да ври до готовност. Малко преди това изсипваме консерва нахут.
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Klimentina Koycheva
л имон
и
м ента
е
н ай-вкусно
т айната
и
н ачинът
а з знам
Приготвя се изключително лесно от готов пудинг или нишесте, като се добави замразен или пресен касис, лимонови резенки и листенца мента.
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?