Съставете рецепта и я сгответе с продукти, започващи с букви от първото ви име
Например:
П - Пилешко Л - Лют пипер А - Алпаджик М - Масло Е - Ементал Н - Нар
Пилешко с ементалова коричка
Пилешкото разгръщате и направете на малки пържолки.
Овкусявате с подправки и леко запечатвате с масло на тиган.
След като запечатате паржолките ги мятате във фурната, като преди това ги наръсвате обилно отгоре с настърган ементал.
Вадите след получаване на лек загар.
Запържвате арпаджика в масло.
Добавяте малко лют пипер и сока от нар.
Редуцирате с малко масло и сервирате.
Успех
Chef Mandja
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Chef Mandja
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Daniela Karastoykova
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Hristina Petrova - Georgieva
Препечен хляб(брускета) с дип от нахут, слънчогледов тахан , авокадо ,риган и извара.
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Галина Георгиева
А- аспержи
Л- лимон
И- индийско сирене панир
Н- нигела
А- агнешки котлети
Агнешките котлети овкусяваме със сол, чер пипер, нигела и поставяме в тавичка с незалепващо покритие. Поставяме в предварително загрята фурна на 180 гр за 30-35мин.
Аспержите гриловаме, за целта са ни нужни грил тиган, лъжица зехтин и няколко шайби лимон. Загряваме тигана, поръсваме с малко зехтин и обръщаме от време на време.
Лимоновите шайби гриловаме заедно с аспержите и използваме за декорация.
Подреждаме в чиния агнешките
котлети,поръсени с галета запържена в масло, грилованите аспержи, сиренето Панир и лимоновите шайби.
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Десислава Енчева
ата върху доматите ,а отгоре шайби от лука.Отстрани резени авокадо и лимон.
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Десислава Енчева
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Десислава Енчева
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Антоанета Ранчева
А йсберг
Н ар
Т ученица
О рехи
А ншоа
Н ахут
Е ленски бут
Т елешко месо
А ртишок
Салата от айсберг, тученица и семена нар, за свежест, с дресинг от зехтин, балсамико, няколко филенца аншоа и горчица.
Артишок на фурна – отрязваме дръжките и външните листа на артишока.Сърцевината разполовяваме и нареждаме в тава върху хартия за печене. Осоляваме, поръсваме със зехтин и печем за около 30мин или докато омекне. След това поръсваме отгоре еленскиия бут, нарязан на тънички парченца и орехови ядки. Печем докато бута стане хрупкав. Може да се сервира с чеснов сос.
Телешко с нахут – нарязваме месото на порции. Запържваме го в сгорещено олио, лук, морковче, сол, черен и червен пипер, дом.пюре. Наливаме водичка и оставяме да ври до готовност. Малко преди това изсипваме консерва нахут.
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Klimentina Koycheva
л имон
и
м ента
е
н ай-вкусно
т айната
и
н ачинът
а з знам
Приготвя се изключително лесно от готов пудинг или нишесте, като се добави замразен или пресен касис, лимонови резенки и листенца мента.
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?