Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg
Антоанета Ранчева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Chef Mandja
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Антоанета Ранчева
Разтопява се масло, слага се зелето, нарязано на фини ивички, поръсва се захар и всичко това се пържи до омекване на зелето. Почти да се карамелизира. Овкусява се с канела. Взима се по една кора за баница, поръсва се с малко олио и от сместа със зелето, орехи и стафиди. Навива се на руло и се подрежда в подмазана с мазнина тавичка на кръгче. Накрая цялата баница се намазва с още малко олио и се наръсва със захар, която при печенето ще карамелизира и баницата ще остане хрупкава. Докато се пече приготвяме сироп – две-три лъжици захар се карамелизират, налива се около чаша вода и лъжица лимонов сок, и малко да поври на котлона. Със студения сироп се залива топлата баница.
Воала
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Chef Mandja
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Десислава Енчева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Галина Георгиева
лук тънко нарязан (около 3 1/2 чаши)
1 чаена лъжичка сол / на кристали/
¼ чаена лъжичка лют пипер
1 чаша настъргано зеле
⅓ чаша мед
¼ чаша червен винен оцет
В голям тиган загряваме масло на среден огън. Добавете лука и солта. Готвим в продължение на 5 мин,добавяме лютия пипер. Покриваме за още 5 минути. Добавяме настърганото зеле, мед и оцет. Готвим още около 5 минути. В предварително изпечената тарталета слагаме от конфитюра и украсяваме със заквасена сметана, листенца мента за свежест.
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Светослава Боянова
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Галина Георгиева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Петя Танчева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Hristina Petrova - Georgieva
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Antonia
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?