Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | Танцьори и стриптизьори за момински партита и шоу програми | Организация на ергенски партита | Моминско парти с подбрани локации, лимузини, танцьори, кетъринг и уникални шоу програми. | Организация на Фирмени партита и Корпоративни събития
Антоанета Ранчева
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Chef Mandja
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Антоанета Ранчева
Разтопява се масло, слага се зелето, нарязано на фини ивички, поръсва се захар и всичко това се пържи до омекване на зелето. Почти да се карамелизира. Овкусява се с канела. Взима се по една кора за баница, поръсва се с малко олио и от сместа със зелето, орехи и стафиди. Навива се на руло и се подрежда в подмазана с мазнина тавичка на кръгче. Накрая цялата баница се намазва с още малко олио и се наръсва със захар, която при печенето ще карамелизира и баницата ще остане хрупкава. Докато се пече приготвяме сироп – две-три лъжици захар се карамелизират, налива се около чаша вода и лъжица лимонов сок, и малко да поври на котлона. Със студения сироп се залива топлата баница.
Воала
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Chef Mandja
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Десислава Енчева
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Галина Георгиева
лук тънко нарязан (около 3 1/2 чаши)
1 чаена лъжичка сол / на кристали/
¼ чаена лъжичка лют пипер
1 чаша настъргано зеле
⅓ чаша мед
¼ чаша червен винен оцет
В голям тиган загряваме масло на среден огън. Добавете лука и солта. Готвим в продължение на 5 мин,добавяме лютия пипер. Покриваме за още 5 минути. Добавяме настърганото зеле, мед и оцет. Готвим още около 5 минути. В предварително изпечената тарталета слагаме от конфитюра и украсяваме със заквасена сметана, листенца мента за свежест.
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Светослава Боянова
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Галина Георгиева
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Петя Танчева
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Hristina Petrova - Georgieva
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?
Antonia
Delete Comment
Are you sure that you want to delete this comment ?