Крамбъл с вишни
#фотоконкурс
#дамскикаприз
#кулинаренконкурс
#крамбълсвишни
За 3 порции:
500 гр. вишни
50 гр. кафява захар
3 суп.лъжици бяла кристална захар
ванилия
60 гр.бяло брашно
30 гр. фино смлени овесени ядки
50 гр. студено масло
Почистваме вишните от костилките.Ако нямате специален уред това става най-лесно с помощта на сламка, с която избутвате костилката.
Поръсваме почистените плодове с бялата захар и добавяме малко ванилия.
Характерно за крамбъла са хрупкавите маслени трохи.Приготвяме ги като смесваме маслото с брашното, овесените ядки и кафявата захар.Добре ги намачкваме с ръце, докато се получат "мокрите" трохи.Поръсваме трохите върху плодовете и печем до златисто.Можем да хапваме крамбъла топъл или охладен, поднесен с топка сладолед и свежа мента.
Този приятен и лесен летен десерт може да приготвите и с други плодове по избор.