#Кафяв ориз с гъби и Тофу# ориз#тофу#

300гр тофу сирене
100 гр. гъби
400 гр. кафяв ориз
1 глава лук
500 мл. пилешки бульон
масло
2-3 нишки шафран
сол на вкус

Гъбите се почистват и нарязват .Нарежете сиренето Тофу на малки кубчета. Накълцайте лука. Поставете маслото в тенджера и запържете гъбите, лука и парчетата Тофу . Извадете и сложете в чиста чиния. Желателно е ориза да се накисне предварително в студена вода поне 12 ч.След това се добавете изчистения и измит ориз , който се сварява докато омекне и след това се запържва за няколко минути като се разбърква .Налива се и бульонът малко по малко. След десет минути готвене добавете гъбите лука и сиренето. В момента на сервиране може да се поръси с нарязан магданоз.

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg