#Кафяв ориз с гъби и Тофу# ориз#тофу#
300гр тофу сирене
100 гр. гъби
400 гр. кафяв ориз
1 глава лук
500 мл. пилешки бульон
масло
2-3 нишки шафран
сол на вкус
Гъбите се почистват и нарязват .Нарежете сиренето Тофу на малки кубчета. Накълцайте лука. Поставете маслото в тенджера и запържете гъбите, лука и парчетата Тофу . Извадете и сложете в чиста чиния. Желателно е ориза да се накисне предварително в студена вода поне 12 ч.След това се добавете изчистения и измит ориз , който се сварява докато омекне и след това се запържва за няколко минути като се разбърква .Налива се и бульонът малко по малко. След десет минути готвене добавете гъбите лука и сиренето. В момента на сервиране може да се поръси с нарязан магданоз.