❤ ШОКОЛАДОВ МУС ❤
Продукти:
200 г черен шоколад (ще кача в коментар снимка на шоколада, който ползвам)
200 мл. течна сладкарска сметана
4 големи яйца
80 г краве масло
2 с.л. захар (пълни с връх)
Разтопяваме шоколада заедно с маслото на водна баня и оставяме настрани.
Взимаме два идеално сухи съда. В единия отделяме белтъците, в другия жълтъците.
Разбиваме с миксер жълтъците.
Белтъците се разбиват на средна скорост докато започнат да образуват рехава пяна. Тогава по малко към тях се добавя от захарта. Разбиването продължава докато всичката захар е добавена и се образува твърд и лъскав меренг.
В дълбок съд разбиваме сметаната. След като е хубаво разбита към нея добавяме разбитите белтъци.
Към разбитите жълтъци прибавяме разтопените на водна баня шоколад и масло. Разбъркваме добре, след което ги добавяме в съда с белтъците и сметаната.
Разбъркваме внимателно със силиконова шпатула с движения от долу нагоре, за да запазим въздуха. Бъркаме до получаването на еднородна смес.
Разпределяме муса в шест чаши или подходящи купички.
Охлажда се поне 4 часа, но най-добре е да се приготви от предния ден и да престои в хладилник една нощ. Мусът се съхранява покрит в хладилник до 3 дни, ако не се изяде през това време. ???
Antonia
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Петя Танчева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Радина Рачева
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?
Daniela Karastoykova
Изтриване на коментар
Сигурни ли сте, че искате да изтриете този коментар?