❤ ШОКОЛАДОВ МУС ❤


Продукти:
200 г черен шоколад (ще кача в коментар снимка на шоколада, който ползвам)
200 мл. течна сладкарска сметана
4 големи яйца
80 г краве масло
2 с.л. захар (пълни с връх)
Разтопяваме шоколада заедно с маслото на водна баня и оставяме настрани.
Взимаме два идеално сухи съда. В единия отделяме белтъците, в другия жълтъците.
Разбиваме с миксер жълтъците.
Белтъците се разбиват на средна скорост докато започнат да образуват рехава пяна. Тогава по малко към тях се добавя от захарта. Разбиването продължава докато всичката захар е добавена и се образува твърд и лъскав меренг.
В дълбок съд разбиваме сметаната. След като е хубаво разбита към нея добавяме разбитите белтъци.
Към разбитите жълтъци прибавяме разтопените на водна баня шоколад и масло. Разбъркваме добре, след което ги добавяме в съда с белтъците и сметаната.
Разбъркваме внимателно със силиконова шпатула с движения от долу нагоре, за да запазим въздуха. Бъркаме до получаването на еднородна смес.
Разпределяме муса в шест чаши или подходящи купички.
Охлажда се поне 4 часа, но най-добре е да се приготви от предния ден и да престои в хладилник една нощ. Мусът се съхранява покрит в хладилник до 3 дни, ако не се изяде през това време. ???

image
image
image
image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg