Етиопски плосък хляб#Рецепта за#Етиопскиплосъкхляб

брашно - 250 г пшенично мая - 1 с.л
вода - 1/3 ч.ч. хладка
сол - на вкус
захар - на вкус
яйца - 1 бр.

Накиснете маята заедно със захарта и солта и четвърт чаша хладка вода в купа за 15 минути. В друга купа постепенно сипете брашното и лека по-леко добавете малко вода и яйцето. Бъркайте, докато се получи еднородна смес, след което добавете сместа от мая, захар, сол и вода и продължете да месите. Месете, докато не получите гладко тесто, което да не полепва по ръцете или по страните на купата. Оставете тестото да се надигне за 1 час в купа, покрита с кърпа. Загрейте фурната до 130°С. След като тестото се е повишило, късайте по-малко от тестото и оформете с ръце малки плоски питки (средно големи палачинки). Подредете палачинките в намазана с мазнина тава и поставете във фурната за 45 минути, докато златисто кафяво

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg