Паприкаш по израелски#Рецепта #Паприкашпоизраелски#

патладжани - 2 броя
пиперки - 2 броя
лук - 1 глава
домати - 1 бр
чесън - 2 скилидки
грах - 2 с.л. от консерва (може и замразен)
подправки - на вкус
олио - за пържене
сол


Патладжаните нарежете на кръгчета, сложете ги в съд с малко вода и малко сол (така че горчивината да излезе). Подсушете.
След това се запържват от двете страни, слагат се в дълбоката чиния. 
В същата мазнина се запържват нарязаните на парчета чесън, пиперки, домат и грах. 
Подправят се на вкус, а след това изсипват върху патладжаните.
Добър апетит! בְּתֵאָבוֹן

image

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg