яйца 2 бр,консерва червен боб 240 гр отцедени фурми без костилка 15 бр,бакпулвер 2 ч л ,черен шоколад нарязан на парчета 30 г,начукани лешници за поръсване 5-6 бр Приговяне : Консерва червен боб се отцежда добре в гевгир.Фурми без костилка се накисват във вряла вода за 10-15 минути и се отцеждат.В каната на чопър сипваме отцеден червен боб ,добавят се яйцата ,отцедени фурми и всичко се бленидра на еднородна смес .Мелете добре ,да не остават люспи в десерта.Прибавяме в сместа нарязан с нож черен шоколад и бакпулвера ,разбърква се и сипваме върху хартия за печене в малка тавичка 11 на 23 см.Отгоре се поръсват натрошени лешници ,печем в загрята фурна 180 С до суха клечка около 20- 25 минути.Изважда се върху решетка малко да се охлади и нарязваме на парчета.Чудесен здравословен десерт ,след празничните дни! Добър апетит!
Търсене
ПОПУЛЯРНО
- Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
От Chef Mandja
-
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
От Chef Mandja
Категории
- Рецепти
- Хранителни продукти и напитки
- Кулинарни съвети
- Кулинарни конкурси
- Рецепти за салати
- Рецепти за супи без месо
- Рецепти за супи с месо
- Рецепти за предястия без месо
- Рецепти за предястия с месо
- Рецепти за основни ястия без месо
- Рецепти за основни ястия с месо
- Рецепти за основни ястия с риба
- Рецепти за тестени изделия и печива
- Рецепти за десерти
- Здравословни рецепти
- Рецепти за деца и бебета
- Консервиране на храна
- Рецепти за напитки
- Кулинарни менюта
- Сосове и гарнитури
- Маринати
- Веган рецепти
- Рецепти за супи с риба
- Други