НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 3 бр. свински джолани
• черен пипер, червен пипер, чесън на прах, сол
• 200 мл бяло вино
• 1 кг картофи
• 2 бр. големи моркови
• 300 г гъби
• 1 глава лук
• 2 глави чесън
• зърна черен пипер
• дафинов лист
• олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото се маринова от предната вечер, като джоланите леко се нацепват с остър нож на квадрати и се поръсват добре с част от подправките (количествата са по желание). Втриват се ръце, за да попаднат миризмите в процепите, добавя се 100 мл вино и се оставя да престои една нощ в хладилника. Зеленчуците се нарязват на едро: картофите и гъбите на четвъртинки, морковите - на по-дебели кръгчета, лукът - на полумесеци. Чесънът се слага цял. Всичко се поставя в тава, поръсва се с още от подправките, олио и се налива останалата част от виното и вода до средата на продуктите. Отгоре се поставят овкусените джолани. Завива се с фолио и се пече първо на максимална температура около 30 минути, след това 2 часа на 180С. Развива се фолиото и се запича за още 5-10 минути.