Печен свински джолан.

Коментари · 780 Прегледа

Печен свински джолан.Печен свински джолан с картофи, моркови и гъби

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

 

• 3 бр. свински джолани

• черен пипер, червен пипер, чесън на прах, сол

• 200 мл бяло вино

• 1 кг картофи

• 2 бр. големи моркови

• 300 г гъби

• 1 глава лук

• 2 глави чесън

• зърна черен пипер

• дафинов лист

• олио

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

 

Месото се маринова от предната вечер, като джоланите леко се нацепват с остър нож на квадрати и се поръсват добре с част от подправките (количествата са по желание). Втриват се ръце, за да попаднат миризмите в процепите, добавя се 100 мл вино и се оставя да престои една нощ в хладилника. Зеленчуците се нарязват на едро: картофите и гъбите на четвъртинки, морковите - на по-дебели кръгчета, лукът - на полумесеци. Чесънът се слага цял. Всичко се поставя в тава, поръсва се с още от подправките, олио и се налива останалата част от виното и вода до средата на продуктите. Отгоре се поставят овкусените джолани. Завива се с фолио и се пече първо на максимална температура около 30 минути, след това 2 часа на 180С. Развива се фолиото и се запича за още 5-10 минути.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg