Необходими продукти:
- 300 грама пилешко филе или свинско;
- 400 г замразен китайски зеленчуков микс;
- 1чаена чаша ориз;
- 1 чаена чаша горещ бульон, може и гореща вода;
- 1 кафеена чаша олио;
Начин на приготвяне:
- В тиган запържвате нарязаното на дребни парченца месо, с една лъжица олио/може и да се запече/;
- В тенджера под налягане загрявате олиото;
- Изсипвате замразения микс и бъркате с дървена лъжица да не загори;
- Когато започне да извира водата, прибавяте ориза и разбърквате добре 2-3 минути;
- Прибавяте запърженото или запечено месо;
- Прибавяте горещия бульон или вода, осолявате на вкус и разбърквате добре;
- Затваряте тенджерата под налягане а когато започне да свири клапана го затваряте и намалявате котлона на 90-100 градуса или на степен 1;
- Засичате 6 минути от затварянето на клапана и когато отминат, изключвате котлона;
- Оставяте тенджерата на котлона, докато поизстине, за да можете да я отворите;
- Изсипвате ястието в голяма купа, разбърквате го и го сервирате;
Варианти: Ястието може да се готви и без месо, като е особено подходящо за гарнитура.