Необходими продукти:
2 зрели банана (230 g)
100 ml кефир
50 g пълнозърнесто брашно от лимец
50 g ситни овесени ядки
50 g ксилит
40 g черен шоколад, нарязан на малки парченца
25 g шоколадов протеин Just Whey
10 g псилиум
10 g какао
1 яйце
1 чаена лъжичка бакпулвер
Начин на приготвяне:
Смесваме всички сухи съставки – брашното, овесените ядки, псилиума, протеина, ксилита, какаото, бакпулвера и парченцата шоколад. В друга купа смесваме течните съставки, т.е. парченцата банан, кефира и яйцето и ги разбъркваме с пасатор. След това пресипваме течните съставки в сухата смес и разбъркваме старателно.
Поставяме така приготвеното тесто в силиконова форма за хляб с размери 17 x 10 cm. Върху горната част на хлебчето посипваме останалите шоколадови парченца и евентуално го украсяваме с банан, нарязан на кръгчета. Печем хляба 45 минути на температура от 170 °C. След като го опечем, го оставяме да изстине, след което го нарязваме на 10 парчета. Сервираме с пресни плодове, с ядково масло или с йогурт. Мням!
Източник: GymBeam
Търсене
ПОПУЛЯРНО
- Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
От Chef Mandja
-
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
От Chef Mandja
Категории
- Рецепти
- Хранителни продукти и напитки
- Кулинарни съвети
- Кулинарни конкурси
- Рецепти за салати
- Рецепти за супи без месо
- Рецепти за супи с месо
- Рецепти за предястия без месо
- Рецепти за предястия с месо
- Рецепти за основни ястия без месо
- Рецепти за основни ястия с месо
- Рецепти за основни ястия с риба
- Рецепти за тестени изделия и печива
- Рецепти за десерти
- Здравословни рецепти
- Рецепти за деца и бебета
- Консервиране на храна
- Рецепти за напитки
- Кулинарни менюта
- Сосове и гарнитури
- Маринати
- Веган рецепти
- Рецепти за супи с риба
- Други