Необходими продукти:
2 зрели банана (230 g)
100 ml кефир
50 g пълнозърнесто брашно от лимец
50 g ситни овесени ядки
50 g ксилит
40 g черен шоколад, нарязан на малки парченца
25 g шоколадов протеин Just Whey
10 g псилиум
10 g какао
1 яйце
1 чаена лъжичка бакпулвер
Начин на приготвяне:
Смесваме всички сухи съставки – брашното, овесените ядки, псилиума, протеина, ксилита, какаото, бакпулвера и парченцата шоколад. В друга купа смесваме течните съставки, т.е. парченцата банан, кефира и яйцето и ги разбъркваме с пасатор. След това пресипваме течните съставки в сухата смес и разбъркваме старателно.
Поставяме така приготвеното тесто в силиконова форма за хляб с размери 17 x 10 cm. Върху горната част на хлебчето посипваме останалите шоколадови парченца и евентуално го украсяваме с банан, нарязан на кръгчета. Печем хляба 45 минути на температура от 170 °C. След като го опечем, го оставяме да изстине, след което го нарязваме на 10 парчета. Сервираме с пресни плодове, с ядково масло или с йогурт. Мням!
Източник: GymBeam
Search
Popular Posts
-
Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
By Chef Mandja -
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
By Chef Mandja -
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
By Chef Mandja -
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
By Chef Mandja
Categories
- Recipes
- Food and beverages
- Culinary tips
- Culinary competitions
- Salad recipes
- Recipes for soups without meat
- Recipes for meat soups
- Recipes for starters without meat
- Recipes for appetizers with meat
- Recipes for main dishes without meat
- Recipes for main dishes with meat
- Recipes for main dishes with fish
- Recipes for pasta and pastries
- Desserts
- Healthy recipes
- Recipes for children and babies
- Food canning
- Recipes for drinks
- Culinary menus
- Sauces and garnishes
- Marinades
- Vegan recipes
- Fish soup recipes
- Other