Необходими продукти за тестото:
60 g пълнозърнесто брашно от лимец
50 g неосолени шамфъстъци
40 g еритрит
50 ml мляко
50 ml вода
2 яйца
2 чаени лъжички бакпулвер
Необходими продукти за крема:
250 g рикота
30 g масло от шамфъстък
15 g ванилов протеин
сокът от ½ лимон
подсладител на вкус
Начин на приготвяне:
Отделяме белтъците от жълтъците и разбиваме белтъците на сняг. Жълтъците смесваме с еритрита и с водата. Разбиваме сместа с миксер, докато се в нея се образуват мехурчета. След това добавяме брашното, бакпулвера, млякото и шамфъстъците, които предварително сме блендирали на брашно. Към така приготвената смес започваме постепенно да добавяме разбитите на сняг белтъци. Изливаме готовото тесто във форма за торти с диаметър 20 cm и печем около 20 минути на температура от 180°C.
Източник: GymBeam
Търсене
ПОПУЛЯРНО
- Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
От Chef Mandja
-
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
От Chef Mandja
Категории
- Рецепти
- Хранителни продукти и напитки
- Кулинарни съвети
- Кулинарни конкурси
- Рецепти за салати
- Рецепти за супи без месо
- Рецепти за супи с месо
- Рецепти за предястия без месо
- Рецепти за предястия с месо
- Рецепти за основни ястия без месо
- Рецепти за основни ястия с месо
- Рецепти за основни ястия с риба
- Рецепти за тестени изделия и печива
- Рецепти за десерти
- Здравословни рецепти
- Рецепти за деца и бебета
- Консервиране на храна
- Рецепти за напитки
- Кулинарни менюта
- Сосове и гарнитури
- Маринати
- Веган рецепти
- Рецепти за супи с риба
- Други