1глава кромид лук
2 чушки
1 морков
1чч замразен грах
1/2 пакет замразен зелен боб
4-5 големи картофа
1кч ориз
2 домата щипка захар
връзка магданоз
2сл брашно
2 яйца
1 1/2 чч прясно мляко
сол на вкус
черен и червен пипер олио
Лука,морковите и чушките нарязах на ситно и задуших в малко олио и сол на вкус.Добавих червения и черен пипер и картофите на кубчета,граха и зеления боб.Прехвърлих всичко в тавичка и добавих измития ориз.Долях вода и сложих във фурната на 180-190С завито с фолио и пекох до разваряване на ориза и картофите.Ако се налага добавяйте вода,ако ориза я поеме всичката.Накрая добавих наситнения магданоз и обелените и настъргани домати с щипка захар.Върнах във фурната вече без фолио,докато приготвя заливката. За заливката сгорещих олио,в него запържих брашното с щипка сол.Разредих с прясното мляко и разбърках енергично да не стане на бучки.Когато се посвари,свалих от котлона и разбих две яйца и добавих към бешамела с енергично бъркане.Залях с тази смес мусаката ,върнах за няколко минути,докато се запече заливката.