Продукти за 1 порция :
• яйца – 2-3 бр
• краве масло или олио -30 гр. или 2 с.л.
• гъби – ср. големи -2 бр
• черен пипер – 1 щипка
• сол на вкус
• магданоз – 2 стръка
Начин на приготвяне :
Разбиваме в купичка яйцата с малко сол. Тигана в който ще приготвяме омлета, задушаваме измитите и нарязани гъби, овкусява ме ги с малко черен пипер и сол. В същия тиган, намаслен от задушените гъби (без да го мием), и сгорещен изсипваме разбитите яйца, повдигаме леко с вилица за да проверим дали са изпечени отдолу. Щом се запекат отстрани, слагаме в средата задушените гъби. Сервираме омлета прегънат на две и поръсен със ситни нарязан магданоз.